UniCredit Ţiriac Bank va acorda un număr de 1.500 de licenţe de antirivus Kaspersky Internet Security 2010 primelor 1.500 de companii de tip IMM care îşi vor activa serviciul de plăţi online.

Licenţele gratuite au o valabilitate de un an, după care utilizatorii le vor putea prelungi la un preţ special. Kaspersky Lab a venit cu acest proiect în România, după ce a realizat un parteneriat similar în Marea Britanie, destinat clienţilor băncii Barclays care îşi activează serviciul de online banking.

„Băncile fac un efort continuu pentru securizarea propriei infrastructuri de autentificare şi autorizare pentru banking-ul online, însă, pentru clienţi, acţiunile au fost până acum doar de informare. Pasul în plus, pe care îl recomandăm tuturor băncilor din România care au servicii de online banking, este să securizeze şi zona client, unde se întâmplă, în fapt, cele mai multe atacuri”, spune Teodor Cimpoeşu, Managing Director Kaspersky Lab România şi Bulgaria.

Particularitatea acestui antivirus este aceea că utilizatorul poate rula un program în într-un mediu izolat de sistemul de operare, numit „Safe Run”. Astfel, chiar dacă aplicaţia respectivă avea un virus nedetectat, acesta nu ar putea să dăuneze calculatorului.

Astfel, UniCredit Ţiriac Bank devine astfel prima bancă bancă din România care protejează calculatoarele clienţilor, prin oferirea unui program tip antivirus.