La începutul acestei săptămâni, o sursă din interiorul băncii italiene a declarat, pentru Reuters, că UniCredit vrea să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi – 7% din forţa sa de muncă – pentru a-şi reduce costurile şi a-şi majora profitul. 

'Avem un plan încă de anul trecut. Este posibil ca, pe lângă cifrele incluse în acest plan, să existe elemente suplimentare care vor viza Italia, Austria şi Germania', a declarat, joi, Paolo Cornetta. 
'Lucrăm încă la cifre. Atunci când vom prezenta planul, până la finele anului, vom preciza care vor fi repercursiunile asupra costurilor şi personalului', a mai spus Cornetta, adăugând că alte ţări din Europa Centrală şi de Est ar urma să fie scutite de eliminările suplimentare de posturi. 

La începutul acestei luni, directorul general al grupului bancar UniCredit, Federico Ghizzoni, a spus şi el că nu s-a stabilit încă numărul de locuri de muncă ce vor fi desfiinţate. 

UniCredit, grup care operează în 17 ţări cu 8.400 de oficii bancare şi 146.000 de angajaţi, a anunţat deja că va elimina 2.700 de locuri de muncă până în 2018, conform unui plan strategic pe cinci ani anunţat anterior şi care urmează să fie implementat. În prezent, însă, UniCredit lucrează la revizuirea planului strategic, prezentat în urmă cu 18 luni, în ideea de a reduce costurile şi a creşte veniturile. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. 

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac. 

AGERPRES