Potrivit Financial Times, care citează surse din apropierea acestui dosar, directorul general de la UniCredit SpA, francezul Jean-Pierre Mustier, fost director al diviziei de investment banking a Societe Generale, a promovat această idee de mai multe luni iar directorii Societe Generale studiază şi ei posibilitatea unei fuziuni. 

Mai mulţi directori din cadrul ambelor părţi au subliniat că discuţiile sunt deocamdată într-un stadiu preliminar iar situaţia politică volatilă din Italia a dus la extinderea calendarului pentru un posibil acord dincolo de planul iniţial de 18 luni. 

Jean-Pierre Mustier consideră Societe Generale un partener ideal pentru UniCredit SpA, punând accentul pentru divizia sa de banking şi operaţiunile din Europa de Est. Pentru Societe Generale, unul din principalele beneficii ale unei fuziuni ar fi dobândirea unei poziţii de lider în Italia şi Germania, atât în sectorul de retail cât şi în cel de corporate banking. 

Într-un comunicat de presă, Societe Generale a dezminţit existenţa unor discuţii în interiorul Consiliului de administraţie cu privire la o posibilă fuziune cu UniCredit. La rândul său, banca italiană a refuzat să comenteze articolul publicat în Financial Times dar a subliniat că planul său de relansare ?Transform 2019′ se bazează pe creştere organică. 

Băncile europene sunt presate să se întărească având în vedere că sunt relativ mici comparativ cu rivalii americani. Financial Times a anunţat luna trecută că membrii Consiliului de administraţie al Barclays au discutat un plan de combinare cu rivalul britanic Standard Chartered. La rândul său, Banca Centrală Europeană a semnalat că este posibil să apară fuziuni transfrontaliere în cadrul eforturilor de creare a uniuni bancare paneuropene. 

De la numirea sa în fruntea UniCredit, în luna iulie 2016, UniCredit a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. Banca italiană a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi. 

Grupul italian este prezent şi în România prin UniCredit Bank Austria.  În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.