În Ungaria nu a fost înregistrat niciun caz de deces asociat noului coronavirus de aproape o săptămână, iar numărul îmbolnăvirilor zilnice se menține scăzut. Ungaria a introdus recent restricții la intrarea în țară. Ieri, vecinii au avut doar 14 cazuri.

Interdicții la frontiere

Începând de miercuri, la frontiere au fost introduse restricții în cazul celor care au ca destinație de călătorie Ungaria și vin din state aflate pe liste cu aşa-numite zone galbene, cum ar fi România sau Bulgaria, și care trebuie să intre în carantină sau autoizolare pentru 14 zile dacă nu prezintă certificate în limba maghiară sau engleză cu rezultatele a două teste moleculare negative efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, cu maximum cinci zile înainte de sosirea la graniță.

Aceste reguli nu îi vizează și pe cei aflați în tranzit şi nici pe lucrătorii transfrontalieri, aceștia din urmă având posibilitatea să intre pe teritoriul ungar la o distanță de până la 30 km de graniță, pentru maximum 24 de ore.

Coronavirus în România, 17 iulie

După ce joi, 16 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat o cifră record a noilor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, respectiv 777, noua informare de vineri aduce, din păcate, o uşoară creştere a bilanţului pentru ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 16.07.2020 (10:00) – 17.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese ( 11 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Buzău, Galați, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.