Angajatorul a luat măsuri pentru reducerea riscului îmbolnăvirii celorlalţi salariaţi, dar nu va recurge la închiderea societăţii, având în vedere că are comenzi cu termene stricte de predare a lucrărilor, conform celor spuse de prefectului de Brăila, Cătălin Boboc.

Atenuarea impactului financiar şi social

Este a doua societate din Brăila care se confruntă cu un focar mare de coronavirus. Primul caz a fost înregistrat la o fabrică de confecţii cu tradiţie, cu aproximativ 500 de angajaţi. Aceasta s-a închis după ce 42 de salariaţi au fost confirmaţi pozitiv cu noul tip de coronavirus.

„În judeţul Brăila, un operator economic cu 476 de angajaţi a fost nevoit să întrerupă activitatea pentru că 42 de salariaţi au fost diagnosticaţi pozitiv COVID-19, iar restul au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară, pe care o respectă pentru protecţia lor şi a celor apropiaţi.

Pentru că orice afacere contează şi orice loc de muncă trebuie apărat, am analizat împreună cu conducerea companiei măsurile care pot fi luate pentru atenuarea impactului financiar şi social al opririi temporare a activităţii”, a transmis prefectul Cătălin Boboc.

Conform informațiilor furnizate de Instituţia Prefectului, judeţul Brăila a înregistrat, de la începutul pandemiei, 348 de cazuri de coronavirus. 13 dintre acestea au fost confirmate în ultimele 24 de ore.