Trebuie repornită cât mai curând cooperarea economică ungaro-chineză, iar în acest sens există o intenție politică din partea ambelor părți, a declarat ministrul ungar de externe la o conferință de presă susținută online, în cadrul căreia a relatat despre vizita sa din China, transmite MTI.

Despre importanța vizitei vorbește și faptul că discuțiile tête-à-tête între cei doi miniștrii de externe, planificate inițial pentru o jumătate de oră, au avut o durată de timp de peste o oră și jumătate, după care a urmat o dezbatere în plen.

La conferința de presă, Péter Szijjártó a subliniat: Ungaria și China conferă o importanță majoră relațiilor de colaborare. „Subiectul principal al acestei vizite a fost discutarea calendarului pentru repornirea cooperării economice între China și Ungaria.

Azi, China este a doua cea mai importantă resursă de import pentru economia ungară, iar firmele din China au realizat până în prezent investiții în Ungaria în valoare de peste cinci miliarde de dolari, astfel că din punctul de vedere al succesului economiei ungare în viitor este important ca relațiile de cooperare economică bilaterală să se întoarcă cât mai curând la progresul anterior”, a afirmat Péter Szijjártó.