“Nu cumva aţi avea mai multă influenţă asupra politicii româneşti necandidând? Practic, imobilizând 5-6 la sută, comunitatea maghiară nu poate susţine intrarea în turul doi a unui candidat pentru care ar avea simpatie. În felul acesta riscăm să ne trezim cu un tur doi Iohannis-Dăncilă, care este o ruşine pentru România. Nu cred că ambiţia dumneavoastră este să demonstraţi că românii sunt proşti. Un tur doi Iohannis-Dăncilă este lamentabil şi ruşinos pentru inteligenţa românească. Mi-aş dori ca domnul Kelemen să favorizeze o situaţie în care să avem cu adevărat ceva nou“, i-a spus Paleologu liderului UDMR Kelemen Hunor, prezent în platou.

În replică, Kelemen Hunor a replicat că este “cam târziu“, pentru că UDMR şi-a nominalizat deja candidatul.

“E cam târziu. Nu există să nu avem un candidat, indiferent cine e acela. Niciun candidat nu are un proiect pentru comunitatea maghiară. Sunteţi cel mai curajos candidat să veniţi cu un proiect pentru comunitatea maghiară. Noi doi suntem cei mai relaxaţi candidaţi în acest moment, dar şi cei mai curajoşi“, a afirmat Kelemen Hunor.

Thedor Paleologu a mai spus că maghiarii au aceleaşi probleme ca şi românii, respectiv educaţia proastă, infrastructura mizerabilă şi un sistem de sănătate dezastruos.

“Identitatea etnică maghiară e păstrată, nu e în pericol. Marile dureri ale comunităţii maghiare sunt aceleaşi ca ale noastre. Recomandaţi-mi un consilier la Cotroceni şi o să vedeţi că sunt om de dialog şi sensibil la problemele minorităţilor“, i-a spus Paleologu lui Kelemen Hunor.