Ungaria se află într-o situaţie fără ieşire din cauza pandemiei de coronavirus. La graniţa României sunt cele mai grave zile ale epidemiei şi încă nu s-au încheiat. Totul a fost dezvăluit de către un celebru medic.

Ungaria, în colaps din cauza pandemiei

Ungaria se află la un pas de colaps. Sunt mai mulți oameni infectați ca oricând și foarte mulți sunt internați în spitale, a declarat sâmbătă mass-mediei János Szlávik, medic infectolog la Spitalul Centrum din Budapesta.

Dar asta nu e tot. János Szlávik a subliniat: Epidemia este pe un trend ascendent, pe baza experiențelor anterioare se poate spune că extinderea virusului va începe să se diminueze eventual la mijlocul sau la sfârșitul lunii aprilie și, ”poate, până la vară vom putea respira ușurați”.

”Acum toată lumea trebuie să aibă mare grijă, trebuie să respecte regulile sanitare”, a precizat medicul, care a adăugat că perioada sărbătorilor de Paște este deosebit de periculoasă, deoarece infectarea se produce în familie, în locurile în care oamenii nu poartă mască de protecție.

În multe țări din Europa numărul cazurilor de infecție este, de asemenea, foarte mare, iar cauza este acea că vaccinurile nu sunt administrate cu o rapiditate corespunzătoare.

”În prezent, în Ungaria sunt mult mai mulți oameni vaccinați în comparație cu multe alte țări europene, dar pe moment este prea puțin”, a declarat Szlávik. Potrivit specialistului, este îmbucurător că în Ungaria oamenii pot fi vaccinați cu alte două noi vaccinuri.

Ungaria foloseşte mai multe tipuri de vaccin

Vaccinul indian CoviShield este practic același cu vaccinul AstraZeneca, iar vaccinul Convidecia din China este similar cu vaccinul Johnson & Johnson din care o doză este suficientă pentru o protecție eficientă. Medicul infectolog a reitarat că vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna pot fi administrate în siguranță femeilor însărcinate.

Cu timpul vor apare tot mai multe mutații ale coronavirusului, însă vaccinurile actuale oferă protecție împotriva tuturor mutațiilor, chiar dacă nu cu același grad de eficență, a conchis János Szlávik.