Numărul persoanelor aflate în izolare obligatorie la domiciliu a crescut semnificativ în Ungaria după introducerea, la mijlocul acestei luni, a unei noi reglementari referitoare la cei care se întorc din state în care au fost înregistrate multe cazuri de contaminare. Emil Groza relatează de la Budapesta.

Conform datelor oficiale, în 15 iulie, în Ungaria, se aflau în izolare 2.979 de persoane, iar până astăzi numărul celor care trebuie să rămână în locuințe timp de 14 zile s-a ridicat la aproximativ 9.000, transmite Radio România Actualități.

Poliția va efectua controale intensificate

Comitetul Operativ pentru Combaterea Pandemiei a cerut recent poliției să efectueze controale intensificate în ceea ce privește respectarea regulilor de carantină.

În baza unor reglementări care au intrat în vigoare la mijlocul acestei luni, cetățenii ungari care se întorc din state aflate pe liste cu aşa-numite zone galbene sau roșii trebuie să intre în izolare la domiciliu pentru 14 zile, cu excepția situațiilor în care prezintă rezultatele a două teste moleculare negative pentru infecția cu noul coronavirus efectuate cu maximum cinci zile înainte de sosirea la frontieră și la o distanță de cel puțin 48 de ore unul de celălalt.

Aceleași reguli sunt aplicate și cetățenilor străini

Aceleași reguli se aplică și cetățenilor străini care pleacă din state aflată pe lista cu zonele galbene, cum ar fi România sau Bulgaria, și care au ca destinație finală de călătorie Ungaria. Trebuie menționat că cei aflați în tranzit și lucrătorii transfrontalieri nu trebuie să prezinte rezultatele unor astfel de teste.