UNESCO a identificat 13 ţări obligate să îşi închidă toate şcolile, afectând peste 290 de milioane de elevi din întreaga lume, o „cifră fără precedent”. În urmă cu două săptămâni, numai China, unde virusul a apărut pentru prima dată în decembrie, luase decizia de a-şi închide şcolile.

În Italia, închiderea a 58.000 de grădiniţe şi şcoli primare, colegii, licee şi universităţi este fără precedent în istoria ţării, unde cursurile au continuat chiar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi bombardamentelor Aliaţilor.

Decizia a fost „dificilă” şi are consecinţe economice „grele”, în opinia premierului Giuseppe Conte, care a luat-o împotriva sfaturilor unora dintre consilierii săi, relatează presa italiană citată de Agerpres. Cu toate acestea, într-o „listă lungă” de ţări nu se face suficient pentru combaterea coronavirusului, a declarat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Potrivit celui mai recent bilanţ, numărul cazurilor de contaminare cu coronavirus la nivel mondial a ajuns la aproape 100.000 de cazuri. În total, 85 de ţări şi teritorii au raportat cel puţin 97.510 persoane infectate, iar dintre acestea, 3.346 au murit. Cele mai afectate sunt China, Coreea de Sud, Italia, Iran şi Franţa.