Statistic, în ultimii doi-trei ani, 8 din 10 români au petrecut vacanța de Paște acasă, în familie. Ofertele pe care le-au pregătit agențiile de turism pentru 2017 ar putea să schimbe  aceste cifre. Cu atât mai mult cu cât a crescut și puterea de cumpărare, iar românii au devenit mult mai dornici în a pune bani deoparte pentru vacanță, indiferent de perioadă. Iată câteva destinații aflate în topul căutărilor pentru Paște, care anul anul acesta cade în aceeași zi cu cel cataolic, respectiva 16 aprilie.

România, un buget mediu între 1.000 și 1.200 de lei

Cel mai avantajos este să închiriezi o vilă de 25 – 30 de persoane în Predeal, Sinaia sau Bușteni, caz în care prețul pentru o noapte de cazare scade cu 20%, respective între 60 și 100 de lei pe noapte. În general, se percep extracosturi pentru masa din ziua de Paște, care depășesc 100 de lei de persoană. ”Începând cu luna decembrie, majoritatea ofertelor de vacanță pentru Paște erau disponibile în sistemul nostru de rezervări. Din analiza vânzărilor, efectuată pe acest tip de produs turistic, observăm că pentru turismul intern turiștii din sistemul privat își folosesc tichetele de vacanță pentru achitarea rezervărilor, dar apelează în același timp și la sistemul de plăți în rate”, spun reprezentanții Paralela 45.

Bulgaria și Grecia, buget mediu de 300 de euro

Într-un fel, aceste două destinații se află la egalitate pe lista turiștilor români pentru petrecerea sărbătorilor pascale deși nu ne aflăm în plin sezon. Iar acest lucru a fost demonstrat și la Târgul de Turism de la Romexpo, încheiat recent, unde reducerile au fost de 30-40% din prețul inițial. În general, cu 300 de euro poate fi cumpărat un bilet care să cuprindă și transportul pe lângă cele câteva zile de vacanță, mai ales în cazul insulelor grecești. Pentru Bulgaria, pot fi personalizate sejururi, cu transport individual, către stațiuni precum Albena, Balchik sau Nisipurile de Aur. ”Toate agenţiile de turism vând bine Bulgaria. Am început să avem, în Albena, probleme de stop sales. Cred că din aprilie, vor fi probleme cu rezervările la hotelurile de pe litoralul bulgăresc”, spun reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Spania, de la 400 de euro

Un record în vânzări este așteptat anul acesta pentru tot ce înseamnă Spania,  creşterea estimată de ANAT fiind de cel puțin 20% pentru vacanța de Paște. Pe de o parte, turiștii pot selecta o vacanță organizată, prin intermediul unei agenții, cu un buget care să acopere tot ce înseamnă cazare și transport. Sau, pe de alta, pot opta să-și organizeze individual mini-vacanța, majoritatea companiilor aeriene low-cost lansând oferte de câteva zeci de euro pentru un bilet. Iar dacă se grăbesc, pot găsi oferte atractive și pentru cazare: de exemplu, hotelurile de trei stele din Barcelona sau Madrid, poziționate semi-central, pot fi cumpărate chiar și cu 50 de euro pe noapte.

Dubai, prețuri de 650 – 700 euro

Deși a mai rămas doar o lună și jumătate, încă mai pot fi găsite pachete avantajoase ca preț pentru cei care se decid să petreacă Paștele în Dubai.  O simplă căutare pe Google scoate la iveală aproape 90.000 de rezultate doar pentru această destinație. ”În privința turismului extern, observăm o creștere accelerată pentru destinația Dubai.  Cei care plănuiesc să-și petreacă minivacanța de Paște în străinătate ar trebui să profite de ofertele existente la acest moment. Nu este exclus ca, odată cu apropierea sărbătorii, în funcție de cerere, anumite destinații să cunoască chiar o creștere a tarifelor”, au mai spus reprezentanții Paralela 45.

Sharm el Sheik, Egipt

Iată că agențiile au început să promoveze din nou Sharm el Sheik (Egipt). „Anul acesta reluăm chartele pe Egipt, în Sharm el Sheik, cu începere de Paște. Aceste vacanțe s-au vândut foarte repede, imediat ce au fost anunțate de noi. Pentru cei care vor să își petreacă vacanța de Paște in Egipt, mai avem în acest moment pachete complete cu Croazieră pe Nil de 5*, minisejur în Hurghada și o noapte la Cairo. (…) Tot pentru Paște, mai avem pachete pentru Grecia, în Chania și Rhodos, o destinație foarte căutată de turiști în perioada Paștelui, fiind tot o țară creștin-ortodoxa", declară și Ana Goicea, director de agenție Cocktail Holidays.