“Eram în Londra în 2007 şi deja apăruseră primele semne ale crizei. Volumul de muncă scădea. Erau oameni daţi afară. Printre colegii mei însă percepţia era că România este raiul pe pământ. Toată lumea vroia să cumpere un apartament la Constanţa, la Mamaia, la Ploieşti, undeva în România. Asta era imaginea noastră în 2007. Aceasta a fost, în ciuda a ceea ce spun unii, o imagine reală pentru că investitorii chiar şi-au dublat banii în doi ani. Că au existat şi pierzători? Asta este altceva. Se întâmplă întotdeauana aşa ”, povesteşte într-un interviu pentru Capital, Sabin Volciuc- Ionescu, coordonatorul practicii de finanţări a DLA Piper(o companie gigant din domeniul avocaturii care este prezentă şi în România).
În prezent, percepţia asupra ţării noastre este una asociată riscului ridicat şi nesiguranţei şi asta în ciuda faptului că statul a luat totuşi unele măsuri menite să dea încredere investitorilor.
Tocmai din zona statului şi a Uniunii Europene  ar putea veni şi creşterea mult aşteptată. “Ce speram eu era  că o să crească mult proiectele de infrastructură. Chiar mă aşteptam ca statul să dea drumul proiectelor pe partneriate public private. Din păcate însă băncile nu văd proiectele de până acum ca fiind bancabile”, continuă Volciuc.