Munich Re se aşteaptă ca dezastrele cauzate de uraganele care au devastat părţi din SUA şi din Caraibe să  coste 2,7 miliarde de euro, din cauza pierderilor majore.

Compania, care acordă altor companii asigurări, a declarat că estimările sunt încă pline de incertitudini considerabile”.

“Pierderile mari cauzate de catastrofele naturale grave sunt parte integrantă a activității noastre”, a declarat Joerg Schneider, directorul financiar al Munich Re. “Vom continua să oferim clienților noștri capacitatea de reasigurare completă”.

Cutremurele mexicane și alte dezastre vor duce la pierderi globale pentru acest trimestru, până la aproximativ 3,2 miliarde de euro.

Munich Re nu este prima companie majoră de asigurări ale căror profituri au fost afectate din cauza dezastrelor naturale.

Compania elvețiană Zurich Insurance a estimat în luna aceasta că cele trei uragane ar avea ca rezultat circa 700 milioane de dolari în creanțe pentru trimestrul al doilea, pierderile fiind estimate să ajungă la aproximativ 620 de milioane de dolari.