Bucureşti devine astfel cel mai un nou punct al extinsei reţele de destinaţii easyJet din întreaga Europă. easyJet va opera pe ruta Bucureşti – Londra Gatwick pe tot parcursul anului, cu o aeronavă Airbus A319, cu o frecvenţă de patru curse săptămânale, în zilele de luni, joi, vineri şi duminică, la tarife începând de la 44,25 euro/zbor, cu toate taxele incluse.

‘easyJet este încântată să lanseze acest nou serviciu între Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Londra Gatwick. România devine cea de-a 34-a ţară din portofoliul nostru de peste 630 de destinaţii de agrement şi de afaceri, deservite de peste 130 de aeroporturi din Europa. Ne aşteptăm să transportăm un număr de 50.000 de pasageri în primul an de operare’, a spus Paul Simmons, director easyJet pentru Marea Britanie.

Operatorul administrează reţeaua de transport aerian numărul 1 din Europa, cu o prezenţă de lider pentru primele 100 de rute din Europa şi la 50 cele mai mari aeroporturi din Europa.

easyJet zboară cu peste 200 de aeronave pe mai mult de 600 de rute, deservite de peste 130 de aeroporturi, din 30 de ţări. Mai mult de 300 de milioane de europeni sunt la doar o oră distanţă de un aeroport pe care operează easyJet – un avantaj faţă de alte companii aeriene. Sustenabilitatea reprezintă, pentru easyJet, un concept cheie pentru compania aeriană. easyJet investeşte în tehnologii de ultimă oră, operează eficient şi are un grad ridicat de încărcare a aeronavelor, ceea ce înseamnă că amprenta de carbon a unui pasager easyJet este cu 22% mai mică decât cea a unui pasager de la o companie tradiţională, care operează cu acelaşi model de aeronavă, pe aceeaşi rută.

SURSA: Agerpres