Un tânăr de 19 ani a fost găsit înecat în lacul Ghioroc, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

Autorităţile au fost sesizate prin 112 vineri seară, când au început şi căutările.

„La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ISU, sprijinite de poliţiştii Secţiei 7 Rurală Lipova. După aproximativ două ore de căutări, scafandrii ISU au recuperat corpul unui bărbat, la cinci metri de mal, la o adâncime de şase-şapte metri”, precizează IPJ Arad.

Conform aceleiaşi surse, persoana decedată a fost identificată, fiind vorba de un tânăr de 19 ani din municipiul Arad.

Ce s-a întâmplat cu tânărul de 19 ani

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova.

Tot astăzi, în România autoritățile au mai anunțat încă două decese provocate tot de ape. De această dată, a fost vina furtunilor și ploilor abundente, care au provocat viituri, inundații, dar și pierderi de vieți omenești. Ploile din ultimele 24 de ore au provocat pagube substanţiale în Bucureşti şi în alte 49 de localităţi din ţară. Două persoane au fost luate de ape, 7 persoane au fost evacuate în Bacău, iar pentru cei 12 muncitori din Vrancea refugiați într-o remorcă nu s-a putut interveni peste noapte.

Totul s-a produs pe fondul ciclonului din Marea Neagră, care a adus vineri furtuni și ploi puternice și a afectat întreaga țară. Pericolul nu a trecut, fiind așteptate sâmbătă noi reprize de vreme severă. Până sâmbătă seară sunt în vigoare două avertizări de vreme severă, în cea mai mare parte a țării. De marți, vremea se încălzește, ba chiar va fi caniculă, spun meteorologii. Hidrologii au emis vineri seară o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Neamţ, Bacău şi Suceava, valabilă până sâmbătă dimineaţa, la ora 9:00.

Sursă foto: Dreamstime