Atunci când Cohen, potrivit New York Times, a sugerat că mai mulţi specialişti în politică externă s-ar alătura doar dacă sunt oameni credibili vor conduce departamentele şi agenţiile naţionale de securitate, el a primit pe e-mail un răspuns urât. În acel moment Cohen a scris pe Twitter:

„După discuţiile cu echipa de tranziţie a lui Trump, îmi schimb recomandarea: staţi deoparte. Sunt furioşi, aroganţi, ţipă: "You LOST!" Va fi urât."

El a declarat pentru Times că tonul e-mailului l-a surprins. "Ei cred că aceste locuri de muncă sunt un fel de acadele", a spus Cohen. "Cred că suntem în pragul unei crize."

Înainte de alegeri, Cohen nu a fost tocmai timid în a-şi exprima dezgustul în privinţa perspectivei ca Trump să câştige Casa Albă.

"Putregaiul este cultural. Nu este o coinciden'ă că Trump a fost vedeta unui "reality show". El este beneficiarul unui cult al personalităţii amoral, lipsit de orice conţinut", a scris Cohen la inceputul acestui an. "El este un fel de Kim Kardashian de sex masculin, și la fel de grav din punct de vedere politic."