Potrivit unei prime estimări a conducerii companiei, 31,6% din piloţi, 28,3% din personalul însoţitor şi 20,4% din personalul la sol au încetat lucrul. Cifrele definitive urmează să fie cunoscute abia în cursul serii, a precizat un purtător de cuvânt de la Air France. 

Un grup format din 11 sindicate de la Air France a organizat deja două greve în acest an, în zilele de 22 februarie şi 23 martie, în speranţa că vor obţine o majorare salarială de 6%. Alte două greve de protest sunt programate pentru zilele de 3 şi 7 aprilie. Sindicatele sunt nemulţumite de politica salarială a companiei mai ales având în vedere rezultatele solide înregistrate anul trecut de Air France, în timp ce echipa managerială susţine că nu poate oferi salarii mai mari fără a pune în pericol creşterea companiei într-un sector foarte competitiv. 

În pofida lipsei unui acord cu sindicatele, conducerea Air France a decis să introducă o majorare generală a salariilor cu 0,6% începând cu 1 aprilie urmată de o altă majorare de 0,4% începând cu 1 octombrie, precum şi o majorare a primelor şi bonusurilor cu 1,4% pentru personalul la sol. 

Directorul general de la Air France, Franck Terner, a insistat joi că în condiţiile unui profit operaţional de 590 milioane euro înregistrat anul trecut, doar 200 milioane euro pot fi puse deoparte pentru majorarea salariilor. "Pentru a distribui avuţie trebuie mai întâi să o creezi", a declarat Franck Terner pentru cotidianul Le Parisien, informează Agerpres. 

Grupul Air France-KLM, al doilea mare transportator aerian din Europa, este deţinut în proporţie de 17,6% de statul francez şi în ultimii ani activitatea sa a fost afectate de numeroase greve şi conflicte de muncă.