Un senator trage semnalul de alarmă: Va fi un buget al austerității! Voucherele de vacanţă nu se vor mai regăsi în viitorul buget

Iar aceasta este doar una din măsurile de austeritate pregătite de Guvernul Cîțu.

Un senator trage semnalul de alarmă: Ce se întâmplă cu bugetul

Senatorul PSD Ştefan Radu Oprea a declarat că este cert că va bugetul pentru 2021 va fi unul al austerităţii şi social-democraţii aşteaptă ca premierul Florin Cîţu să îl depună în Parlament, pentru ca proiectul să poată fi amendat.

”Astăzi am aflat spre exemplu informaţia că voucherele de vacanţă nu se vor mai regăsi în viitorul buget.

Un domeniu atât de încercat cum este HoReCa nu va mai beneficia nici de această posibilitate ca lucrătorii din România să meargă în România pentru relaxare”, a adăugat el.

”Au fost discuţii referitoare la bugetul de stat al României şi la bugetul asigurărilor sociale, pe care le aşteptăm. Încă aşteptăm să vedem dacă premierul Florin Cîţu va veni cu acest buget în Parlament.

Austeritatea, o certitudine

Avem o certitudine însă şi aceasta este că bugetul va fi unul al austerităţii. Astăzi am aflat spre exemplu informaţia că voucherele de vacanţă nu se vor mai regăsi în viitorul buget.

Un domeniu atât de încercat cum este HoReCa nu va mai beneficia nici de această posibilitate ca lucrătorii din România să meargă în România pentru relaxare.

Aşteptăm ca acest buget să fie depus în Parlament, să îl vedem, să îl studiem ca apoi să putem să venim cu amendamente pe toate temele importante, în conformitate cu bugetul alternativ pe care PSD deja l-a prezentat”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, luni la sediul PSD.

Precizările Premierului Cîțu

Premierul Florin Cîţu a anunţat,luni că Legea bugetului de stat este finalizată, însă mai sunt câteva aspecte de clarificat în rândul coaliţiei de guvernare.

Legea va fi pusă în transparenţă publică marţi sau miercuri, iar deficitul se va încadra „între 7% – 7,1%”.

Întrebat dacă sporurile vor fi eliminate, Cîţu a precizat: ”Despre aceste amendamente este vorba, ele există.

E vorba despre o plafonare în acest moment, dar urmează o lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul public”.

În plus, premierul a precizat că subvenţiile pentru partidele politice vor fi reduse.