Cu numai patru zile înainte de termenul-limită în care americanii trebuie să-şi declare veniturile către fisc, o persoană s-a sinucis în faţa Congresului SUA. Bărbatul s-a împuşcat cu un singur foc, spune poliţia de pe dealul Capitoliului din Washington citată de Reuters. „Nu pare a fi nicio legătură cu terorismul sau ceva de genul acesta”, afirmă ei adăugând că sinucigaşul purta un mesaj legat de justiţia socială, fără a adăuga multe detallii pe această temă. Unul dintre martori, developer în sectorul imobiliar, spune, însă, că bărbatul, care părea în vârstă, ar fi strigat înainte să se împuşte ca să fie taxaţi mai întâi 1% cei mai bogaţi americani.

Incidentul a apărut într-o perioadă în care puţini dintre congresmeni sunt în Washington, oraşul fiind aglomerat de turişti veniţi la festivalul anual al înfloririi cireşilor. Traficul a fost blocat după focul de armă, însă vizitatorii par a fi fost puţin incomodaţi de acest lucru. În momentul săvârşirii actului sinucigaş aproximativ 50 de persoane se mai aflau pe dealul Capitoliului. „Toată lumea a început să se culce la pământ sau să fugă”, spune martorul citat.

Ultimul incident de acest tip datează din anul 2013 când poliţia a împuşcat şi ucis o femeie care a lovit cu maşina sa baricadele de securitate de la Casa Albă.