Un nou vaccin în România! CNCAV transmite că Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania AstraZeneca, potrivit unui comunicat.

Trebuie menționat că, dacă va fi autorizat şi de către Comisia Europeană, acesta va fi al 3-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

Un nou vaccin în România

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului şi a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă.

Studiile clinice pe baza cărora au fost furnizate datele analizate au inclus un număr de 24.000 de persoane, dintre care jumătate au primit vaccinul, cealaltă jumătate primind placebo. În studiile clinice desfăşurate au fost incluse predominant persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 ani.

Recomandarea pentru vaccinul AstraZeneca este de administrare a două doze la interval de 4-12 săptămâni şi poate fi administrat persoanelor cu vârstă de peste 18 ani.

Bilanţ COVID-19, 29 ianuarie

Până astăzi, 29 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 724.250 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), conform stirioficiale.ro

Până astăzi, 29 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 724.250 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

669.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.737 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 667 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 18.196 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursa foto: Dreamstime