Un nou proiect de lege a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Proiectul are în vedere modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC). Această propunere poate fi consultată aici.

Conform ministerului, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a decis elaborarea unui proiect de act normativ privind reforma instituţională a ISC, unitate subordonată ministerului, prin desfiinţarea structurilor intermediare regionale şi reducerea costurilor aferente.

Ce prevede proiectul de reformă?

“Aşa cum prevede legea, proiectul de act normativ va rămâne în dezbatere publică pentru următoarele 10 zile, timp în care toţi cei care consideră a fi necesare anumite observaţii le pot face şi le pot trimite la minister. Din analizarea activităţii ISC, se constată o suprapunere evidentă a atribuţiilor la nivel central, regional şi judeţean, de aceea este necesară o reformă instituţională privind eliminarea structurilor regionale. 19 atribuţii ale inspectorilor-şefi regionali se regăsesc şi în atribuţiile inspectorilor-şefi judeţeni, iar 29 de atribuţii ale şefilor de serviciu regionali se regăsesc şi la nivel judeţean pentru posturi de conducere. Totodată, registraturile acestor niveluri deservesc acelaşi scop. Întreaga structură arată o dublare a sarcinilor şi o ineficienţă a costurilor”, a declarat Cseke Attilla, citat într-un comunicat al MDLPA

Vor fi restructurări la ISC, anunță ministrul

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că vor exista restructurări la nivelul Inspectoratului de Stat în Construcții având în vedere că în cadrul acestuia există nouă persoane în funcție, dintre care unul este șef de serviciu de coordonare a activităților de control chiar dacă nu are niciun inspector în subordine.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, afirmă că la nivelul Inspectoratului de Stat în Construcţii vor avea loc restructurări, în sensul în care inspectoratele regionale din această structură urmează a fi desfiinţate.

Cseke a explicat că există inspectorate regionale în construcţii fără inspectori, dar şi inspectorate unde există şefi, dar nu există subalterni. Acesta consideră că există o “aşteptare foarte mare” în privinţa restructurărilor din administraţia publică, însă consideră că este nevoie de timp pentru ca aceasta “să ţină în timp”.