Nerăbdători să afle cum va arăta noul Corsa, jurnaliștii britanici de la AutoExpress au încercat să afle câteva dintre detaliile ținute încă secrete de producătorul german și au reușit să le pună ca la cap generând pe computer o imagine a ceea ce ei consideră că va fi viitorul Vauxhall Corsa. De ce Vauxhall? Pentru că acesta este numele sub care marca germană își comercializează modelele în Marea Britanie.
Primul element care poate fi descoperit în imaginea dată publicității de AutoExpress este creșterea în dimensiuni a viitorului Corsa. Pentru a se distanța cât mai mult de recent lansatul Adam, Corsa va trebui să aibă un spațiu mai mare destinat pasagerilor și bagajelor acestora. Se remarcă apoi designul părții frontale care seamănă destul de mult cu cel al actualului Astra GTC. La fel și flancurile. În schimb, blocurile optice din spate sunt foarte asemănătoare cu cele ale micului Adam.
De asemenea, utilizând o idee preluată de la marca Mini, inginerii Opel au decis să ofere o largă paletă de accesorii astfel încât viitorul Corsa să poată fi personalizat după preferințele cumpărătorilor. Deși mașina din imagine este varianta  cu cinci uși a modelului, aceasta va fi însoțită pe piață și de o versiune cu trei uși cu un aspect mai radical și mai sportiv. Platforma utilizată pentru dezvoltarea modelului va fi aceeași cu cea a lui Adam și  Mokka, purtând numele de cod Gamma II. Grație acesteia, Corsa va fi mai ușoară cu circa 50 de kg decât versiunea actuală. Acest detaliu se va traduce printr-o eficienâă sporită și uncomportament rutier imbunatatit.
Despre familia de motoare care va insufleti viitorul Opel Corsa nu se stiu inca multe amanunte, insa jurnaliștii britanici consideră că printre acestea se va număra un propulsor turbo de 1.0 litri cu trei cilindri care va rivaliza cu unitatea de aceeași capacitate dezvoltată de Ford.