Acest caz a fost descoperit ”cu câteva zile în urmă”, iar persoana infectată urmează în prezent tratament medical, a mai precizat sursa citată. Conform unei a doua surse europene,angajatul Consiliului UE infectat cu coronavirus a participat la o reuniune la care a fost prezentă o persoană deja infectată, fiind vorba despre un caz de ”transmitere locală” a virusului în Belgia.

Anterior, tot miercuri, purtătoarea de cuvânt adjunctă a Comisiei Europene, Dana Spinanţ, a confirmat prima infectare cu noul coronavirus în instituţiile europene, în cazul unui funcţionar al Agenţiei Europene de Apărare (European Defence Agency/EDA/), organism al Uniunii Europene cu sediul la Bruxelles.

Potrivit Agerpres, ca măsură de precauție, Agenția Europeană de Apărare (EDA) a anulat până pe 13 martie toate reuniunile programate la sediul său. De asemenea, agenția a anulat reuniunile externe până la jumătatea lunii martie. Oficialul EDA care a contactat coronavirusul s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu un grup de aproximativ 30 de oficiali din alte instituții ale UE.

Autoritățile sanitare belgiene au confirmat marți un număr de cinci noi infecții, ceea ce a ridicat numărul total la 15 cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Trebuie încă să se confirme dacă oficialul UE se află printre acestea. Toate cele cinci persoane infectate s-au întors recent din Italia, potrivit serviciului de sănătate publică FPS Sante. Două cazuri sunt rezidenți din Flandra, două din Valonia și unul din Bruxelles, toate prezentând simptome „moderate”.