Televiziunea Trinitas Tv a început să fie transmisă  în rezoluție HD prin satelitul Astra 5B de la pozitia orbitală 31,5 grade Est. Distribuția este realizată prin intermediul DTH-ului Orange România, dar transmisia este necriptată.
Orice telespectator care are antena orientată spre acest satelit și posibilități de recepție DVB-S2 (deci nu doar abonații Orange Tv) poate viziona gratuit televiziunea Trinitas HD în rezoluție 1920 x 1080.

Televiziunea Trinitas, înființată în octombrie 2007, a depus la CNA  solicitarea pentru modificare siglei și pentru difuzarea de programe și în format HD din decembrie anul trecut.

Televiziunea Trinitas este unul dintre mijloacele media ale Patriarhiei Române, prin care informează despre diverse evenimente bisericești și despre implicarea pastoral-misionară, socială, educationala și culturală a Bisericii, prezentând de asemenea și tezaurul de spiritualitate creștină românească în context european.

Televiziunea Trinitas este susţinută financiar in principal de către Patriarhia Română, precum şi de către Eparhiile din țară și străinătate.

SURSA: HD Satelit