Amintim faptul că Adrian Streinu Cercel nu este la primul episode de acest gen. În urmă cu 10 ani, în timpul crizei provocată de pandemia de gripă porcină vorbea de sute de mii de oameni care vor muri în România. S-au infectat mai puțin de 9000 și au murit vreo 250. Și în timpul gripei aviare din 2006, același medic estima la vreo două milioane numărul victimelor. A trecut și acea criză fără să lase urme.

Dar să lăsăm specialistul să se exprime. Iată ce scrie Adina Alberts (foto):

”Doctorul Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului „Matei Balș” și omul-momentului în ceea ce privește informarea publicului, a comunicat deficitar și derutant încă de la apariția pericolului, în ianuarie 2020.

Prima și cea mai mare gafă a fost când a declarat că „acest virus este de 10 ori mai ușor că gripa”.

Toate aceste declarații năucitoare, au bulversat opinia publică, mai ales că mulți alți medici au luat atitudine publică față de aceste nonsensuri!

În acest moment sistemul sanitar se confruntă cu demisii în masă, medici și asistente refuză să se arunce în lupta anti coronavirus, cu piepturile goale! Puteți să îi condamnați?! Eu, nu!

Am alcătuit un TOP 7 al GAFELOR INCALIFICABILE făcute de prof. STREINU CERCEL, un top care îmi întărește convingerea că nu am ales „SOMITATEA” potrivită pentru lupta cu COVID-19.

  1. 24.02.2020: În ceea ce priveşte eficienţa soluţiilor antibacteriene, medicul a spus: „Ce fac apa şi săpunul nu face niciun dezinfectant”.
  2. 27.02.2020: Dr Streinu-Cercel a declarat că noul virus COVID-19 este “de 10 ori mai slab decât virusul gripal”.
  3. 27:02.2020 Întrebarea reporterului: “Și dacă intrăm în contact cu oamenii și dăm mâna?”

Dr Streinu: “Dăm mâna, ne vedem de treaba noastră…”

  1. 12.03.2020: “Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun.”
  2. 12.03.2020: Despre introducerea Vitaminei C în tratarea coronavirusul: „Este fals, fals cu majuscule!”
  3. 26.03.2020: Despre plângerile cadrelor medicale legate de lipsa echipamentelor medicale: „Au de toate, și măști FFP2, și FFP3, și combinezoane. Sunt istericale de moment.”
  4. 29.03.2020: ”Acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele (…) parcurile pentru că acolo se ascunde virusul.”, a declarat dr Streinu. În prealabil, pe 01.03.2020, i-a oferit un alt răspuns lui Marius Tucă, vizavi de acest subiect:

– (…)Să ştiţi că nici virusului nu-i place mizeria. Nu. Îi place curăţenia…”

Dvs ce credeți? Este managerul de la Balș și un bun manager al epidemiei de CORONAVIRUS?”