Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, a avertizat, pe pagina sa de socializare asupra pericolului în care se găsește România. Într-o postare pe Facebook, fostul șef de la ANAF a indicat care sunt  cele 10 semne clare ale unei crize financiar-bugetare de proportii!

“Pentru orice om sănătos la cap, încă de la prima lectură a programului PSDragnea și pe masura instalării guvernului plin de “somități” de talia lui Misa, Orlando, Olguța, Dăncilă, etc., era foarte clar că se va ajunge aici:
1. recurgerea la rezerva de lichiditate din trezorerie (buffer) pentru asigurarea cheltuielilor curente (pensii, salarii, etc.)
2. scaderea galopanta a ponderii veniturilor fiscale în totalul veniturilor bugetare
3. atentat, deocamdata mediatic, la independenta BNR cu scopul cheltuirii rezervei valutare pentru a asigura “linistea” pe piata valutara în acest an electoral
4. cresterea nesustenabila a salariilor personalului bugetar
5. cresterea dobanzilor – ca efect imediat al OUG 114 – la împrumuturile pentru finantarea deficitului public si a economiei în general
6. starea companiilor sistemului energetic national stoarse de lichiditati si cu investitii blocate
7. deteriorarea celor patru criterii de convergenta pentru aderarea la zona euro (deficit, inflație, curs de schimb, rata dobanzii)
8. reacția contrara unanima a mediului de afaceri fata de politica guvernamentala cu efect devastator asupra climatului investitional
9. deteriorarea rating-lui principalelor banci comerciale precum si evolutia negativa a pietei de capital
10. nivelul dezastruos al managementului administratiei de stat intesat cu slugi de-ale lui Dragnea & Valcov de o incompetenta crasa”, a comentat Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook. 
Fostul șef al ANAF a mai susținut că “criza devine astfel inevitabila, chiar daca propaganda aflata în solda lui Daddy încearca sa acopere realitatea cu teme false: Soros, protocoale, strainii imperialisti care subjuga Romania etc.9% în 2014 comparativ cu 2013”.