Festivalul Untold organizează concursul „Show You Can” prin care tinerii sunt premiați dacă sunt creativi. Totul face parte dintr-o campanie de informare a tinerilor din Uniunea Europeană cu privire la economia circulară.

Proiectul a fost demarat anul trecut în Parlamentul European de către fondatorii festivalului Untold.

Anul acesta, concursul s-a ținut între 15 și 25 martie. Tinerii au trebuit să propună o idee de instalații funcționale, pe tema reciclării selective.

Cei mai inventivi dintre tineri vor avea norocul să-și vadă ideea implementată chiar în perimetrul festivalului de la Cluj. Proiectul câștigător este finanțat de UNTOLD cu suma de 10.000 de euro.

Adina Vălean, membră PPE, în calitate de președinte al Comisiei de mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European i-a primit azi la Bruxelles pe primii cinci clasați la concursul organizat de Untold.

Cei cinci tineri norocoși vor avea ocazia să stea pentru o săptămână la Bruxelles, chiar în Parlamentul European. Aceștia vor participa la evenimente, însoțiți de Adina Vălean. Scopul este ca aceștia să afle care este mecanismul după care funcționează politica europeană în domeniul protejării mediului.

„Sunt mândră că inițiativa pornită anul trecut, aici în Parlamentul European, continuă și anul acesta prin conștientizarea importanței și angajarea tinerilor în protejarea mediului. Susțin campania Untold „Show You Can” și știu că muzica, arta, creativitatea unesc, educă și pot face lumea mai bună. Ca român, membru al forului legislativ european, e o onoare să promovez o inițiativă cu un mesaj de impact asupra lumii în care trăim. Tinerii știu să se distreze responsabil. Show you can! Ne vedem la Untold vara aceasta!” spune Vălean.