De asemenea, eurodeputatul polonez nu va putea reprezenta Parlamentul European timp de un an. 

'Prin insultarea tuturor femeilor'', domnul Korwin-Mikke 'a călcat în picioare valorile noastre fundamentale', a subliniat Tajani, în plenul Parlamentului European reunit în sesiune plenară la Strasbourg. 

''Duritatea sancţiunilor este proporţională cu gravitatea afirmaţiilor care au fost proferate. Prin atacarea egalităţii de gen în cursul unei dezbateri referitoare la femei, în sesiune plenară, dezbatere care a fost prezidată de o femeie, toate femeile au fost ofensate'', a adăugat preşedintele PE. 

Eurodeputatul în vârstă de 74 de ani, care nu este la primele derapaje sexiste sau rasiste, a făcut la 1 martie declaraţii jignitoare faţă de femei, pe care le-a calificat drept inferioare bărbaţilor. ''Desigur, femeile trebuie să câştige mai puţin decât bărbaţii, întrucât ele sunt mai slabe, sunt mai mici şi sunt mai puţin inteligente'', afirmase Janusz Korwin-Mikke într-o minisesiune plenară a PE desfăşurată la 1 şi 2 martie la Bruxelles. 

Declaraţiile europarlamentarului polonez au provocat un val de indignare, în special în ţara sa de origine, unde 700.000 de persoane au semnat o petiţie în care au cerut sancţionarea lui Korwin-Mikke. 

În iulie anul trecut, acesta a fost deja sancţionat de Parlamentul European după ce declarase că sosirea masivă a migranţilor în Europa este comparabilă cu o 'deversare de excremente'. El a fost privat pentru 10 zile de indemnizaţia de prezenţă în PE şi suspendat din orice activitate europarlamentară timp de cinci zile.  Agerpres