Potrivit Le Soir, medicamentul se află în fază de testare la prestigioasa Universitate din Beijing, iar cercetătorii spun că acesta ar ajuta nu numai la accelerarea vindecării bolnavilor, ci și la imunizarea temporară pentru COVID-19.

Tratamentul funcționează la șoareci, explică Sunney Xie, director al Centrului de inovare avansată în genomică din Beida, într-un interviu pentru AFP.

Laboratorul lui a prelevat anticorpi de la 60 de pacienți vindecați de boală înainte de a-i injecta rozătoarelor. “După cinci zile, încărcătura lor virală a scăzut, împărțită la 2.500”, asigura el. Acest lucru înseamnă că potențialul medicament are un efect terapeutic”.

Un studiu privind această cercetare a fost publicat duminică în revista specializată “Cell”. Studiul vede aici “un remediu” potențial contra maladiei și notează că permite accelerarea vindecării. “Suntem experți în secvenționarea celulei unice, nu imunologi, nici virusologi”, subliniază profesorul Xie. “Când am constatat că abordarea noastră permite să se găsească un anticorp care neutralizează (virusul), noi am fost foarte fericiți”.

Potrivit lui, tratamentul ar putea fi disponibil înainte de sfârșitul anului, la timp în caz de nouă ofensivă de iarnă a COVID-19, care, apărut în China la sfârșitul anului trecut, a contaminat deja 4,5 milione de persoane în lume, din care peste 316.000 mortal.

“Pregătirea testelor clinice este în curs”, adaugă cercetătorul, precizând că se vor desfășura în Australia și în alte țări. O dată cu descreșterea epidemiei în China, gigantul asiatic nu dispune de suficienți purtători de virus pentru a trece la testări pe oameni.

“Sperăm ca acești anticorpi să devină un medicament special care va permite oprirea pandemiei”, declara expertul, arătându-se încrezător în rezultate: “Vom putea stopa pandemia cu un tratament care funcționează, chiar fără vaccin”.