Până în prezent, Monsson Group a investit în România peste 200 de milioane de euro, în construcția și operarea de parcuri eoliene și fotovoltaice.„Am luat decizia de a ne extinde foarte puternic la nivel internațional după ce industria regenerabilelor din România a stagnat. Lipsa de proiecte noi ne-a determinat să ne revizuim planurile de investiții și să ne reorientam destul de rapid”, a declarat Sebastian Enache, director pentru dezvoltarea afacerii în cadrul Monsson Group.

Potrivit acestuia, investiția în extinderea internațională a costat compania destul de mult până acum, însă va continua acest proces având în vedere creșterea ofertei de servicii și expansiunea piețelor externe.

Astfel, Monsson Group desfășoară în prezent operațiuni în Europa, Africa de Sud, Orientul Mijlociu, Noua Zeelandă și Asia, trecând de la statutul de dezvoltator la cel de integrator de soluții energetice complexe, iar, în cele mai multe dintre cazuri, activitățile vizează realizarea de proiecte majore de desalinizare alimentate din surse regenerabile de energie.

Înființat în anul 1997, Grupul Monsson s-a orientat spre energiile regenerabile încă din 2004 și a devenit unul dintre cei mai mari dezvoltatori din domeniul eolian din România, ajungând să dețină un portofoliu de proiecte dezvoltate de peste 2.400 MW, din care proiecte care totalizează mai mult de 1.000 MW sunt deja construite și în operare.  
Cel mai cunoscut proiect dezvoltat de Monsson Group și construit de CEZ este parcul de la Fântânele-Cogealac de 600 MW, acesta fiind la momentul respectiv cel mai mare proiect eolian, onshore din lume, cu excepția SUA.