“Construcția primului bloc a început în primăvară, cu mult înainte să dăm startul vânzărilor. Am acordat o importanță deosebită spațiilor verzi și am creat zone de relaxare și de petrecere a timpului liber care dau complexului un aer modern, dar funcțional în egală măsură. Există 1.125 mp de spații verzi pe sol și 792 mp pe placă de beton”, a declarat Rafaela Nebrada, mananging director Imoteca, agentul exclusiv de vânzări al proiectului.

Proiectul va însuma până la final 182 de apartamente dispuse în şase blocuri cu grădini pe acoperiş, accesibile locuitorilor de la ultimele etaje. Costul de dezvoltare al noului cartier a fost estimat la 11 mil. euro. Ansamblul dispune de 186 locuri de parcare, din care 33 supraterane şi  153 subterane.

Investitorul maltez a cumpărat proiectul Odyssea Residence, a cărui construcţie a început în 2008 şi care a fost abandonat într-un stadiu incipient odată cu venirea crizei. Firma israelienilor de la New Horizon, care dezvolta proiectul de pe Şoseaua Siseşti, a intrat în faliment în 2013, iar terenul de 8.000 mp şi construcţia începută la primul bloc (o parcare subterană de 5.000 mp şi o construcţie supraterană de 4.000 mp) au fost scoase la licitaţie pentru 2,65 mil. euro, pentru a acoperi creditul de aceeaşi valoare acordat de Alpha Bank.

Ansamblul Odyssea Residence a devenit notoriu după ce cosmonautul Dumitru Prunariu şi fiul acestuia au plătit un avans de 150.000 de euro pentru achiziţia unor apartamente aici. Proiectul urma să cuprindă şase blocuri a cinci etaje cu 156 de apartamente.

Zacaria Group lucrează acum la finalizarea primului bloc, care a rămas neterminat.  Jonathan Diamantino, CEO-ul Zacaria Group, a declarat la începutul acestui an pentru Capital că proiectul a fost achiziţionat la licitaţie din capitalul propriu al companiei şi că dezvoltarea acestuia va fi susţinută tot din fonduri proprii, neexcluzând însă posibilitatea accesării unui credit.

Apartamentele cu două camere din complex vor avea suprafeţe cuprinse între 55 şi 64 mp utili, cu preţuri între  61.500 şi 74.000 euro. Pentru trei camere, suprafeţele variază între 70 şi 85 mp utili, iar preţurile între 75.500 şi 95.500 euro, în timp ce pentru patru camere, între 91-113 mp utili, preţurile pornesc de la 106.000 euro şi ajung la 120.000 euro. Preţurile nu includ TVA.

Proiectul va fi lansat în cadrul ediţiei din această toamnă a târgului imobiliar tIMOn, care se va desfăşura între 20 şi 23 octombrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Situaţie similară în Pipera

Zacara Group a mai cumpărat anul trecut şi proiectul American Village din Pipera. După declararea falimentului companiei Mainrom Invest, controlată de investitori americani, bunurile firmei au fost scoase la licitaţie pentru 9,3 mil. euro, reprezentând 35% din creanţa către BCR, finanţatorul proiectului.

Dezvoltatorul iniţial a anunţat că va investi 50 mil. euro în construcţia a 126 de vile şi a şase blocuri cu 254 de apartamente, toate întinse pe un teren de 6,5 hectare.

Firma a intrat în faliment cu 72 de vile neterminate şi cu cele şase blocuri aflate în diferite etape de construcţie.

Noul proprietar a lucrat anul acesta la vilele care au fost intabulate înainte de declanşarea insolvenţei. În privinţa blocurilor cu apartamente, acestea au trecut printr-un proces de redesenare. Întregul proiect se estimează că va fi finalizat în 2018.

În cazul American Village, numărul apartamentelor a fost redus la 207 unităţi, faţă de planurile iniţiale, deoarece proiectul cuprindea o serie de garsoniere, care, din perspectiva noului investitor, nu se potrivesc caracterului familial al complexului.

La fel ca la Odyssea, şi acest proiect a fost cumpărat din sursele financiare proprii ale investitorului, care intenţionează să îl continue tot din banii săi şi să apeleze la bănci doar în caz de nevoie.

Interesul Zacaria Group pentru sectorul rezidenţial este de dată recentă, el a mai dezvoltat doar două ansambluri în Sibiu, ţinta sa principală fiind proiectele logistice.

Compania a cumpărat în ultimii ani cinci clădiri industriale operaţionale cu o suprafaţă totală cumulată de 66.800 mp şi mai are în construcţie încă trei proiecte logistice cu o suprafaţă combinată de 82.000 mp. După finalizarea celor trei proiecte aflate în dezvoltare, Zacaria Group va intra pe poziţia a patra în topul celor mai mari proprietari de spaţii industrial/logistice după CTP, P3 şi Alinso.

Grupul Alf Mizzi & Sons, fondatorul Zacaria, este extins în domenii precum telecomunicaţiile, electronica şi importul de bunuri alimentare.