Cunoscuta companie suedeză din domeniul telecom Ericsson preia afacerea de antene şi filtre din Timișoara, a nemților de la Kathrein. Aceștia operează două fabrici la Timişoara, cu peste 2.000 de angajaţi.

Anunţul a fost făcut public la Barcelona, acolo unde are loc târgul MWC. Preluarea include un număr de peste 4.000 de angajaţi, din 20 de locaţii din Germania, România, Statele Unite ale Americii, Mexic şi China. Ulterior, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a transmis un mesaj pe Facebook prin care a făcut anunțul pentru locuitorii orașului că un gigant economic cumpără două fabrici din oraș.

”Iată că un nou mare nume global vine la Timişoara: Compania Ericsson! Nu pot decât să mă bucur, să-i urez mult succes şi s-o asigur de toată deschiderea administraţiei publice locale pe care o conduc, a mea, personală, de acces direct la mine şi tratament cu celeritate în Primăria Timişoara, aşa cum asigur tuturor celor care dau forţă oraşului nostru, puternicilor noştri agenţi economici!”, a scris Robu.

Edilul a mai anunţat că 2.000 de angajaţi vor lucra sub sigla Ericsson.

”2.000 de angajaţi vor lucra sub sigla Ericsson în cele două fabrici preluate de la firma Kathrein, în domeniul de vârf al comunicaţiilor, în producţia de antene şi filtre. Asta-i Timişoara, locul cel mai atractiv pentru afaceri din România, polul de forţă al industriilor IT&C şi Automotive!”, a mai scris Robu.

Grupul suedez Ericsson, un gigant telecom, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, a ajuns la un acord pentru cumpărarea diviziei de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein, inclusiv a subsidiarei din România. Aceștia își extind capabilitățile în sectorul 5G în întâmpinarea noii tehnologii.

Înființată în anul 2000, Kathrein România este cel mai mare producător local de antene de comunicații mobile și TV. În afară de Kathrein România, compania germană mai deține pe piața locală societatea Romkatel, care comercializează antenele și serviciile asociate acestora.

Cu un efectiv de peste 2.200 de salariați, Kathrein România a raportat afaceri de 669,3 milioane de lei în 2017, ultimul an pentru care sunt disponibile date, în creștere de la circa 613 milioane de lei în anul anterior.