Ford Motor cere angajațiilor să se vaccineze până în prima săptămână a lunii decembrie, altfel vor intra în concediu fără plată. Decizia multinaționalei privește strict salariații din Statele Unite ale Americii, potrivit CNBC. Muncitorii au fost înștiințați despre obligativitatea injectării anti-covid print-un mesaj. Informația a ajuns la aproximativ 32.000 de lucrători Ford Motor.

Nu toți angajații vor fi vaccinați

Această decizie nu vizează toți angajații. Potrivit lui Monique Brentley, purtătoarea de cuvânt al Ford Motor, vor fi acceptate scutirile medicale și religioase pentru persoanele care nu pot îndeplini această cerință.

În cazul în care vor exista oameni care nu se vor imuniza prin vaccinare din cauza unor motive ce nu vizează apartența religioasă sau recomandările doctorului de familie, aceștia vor fi puşi în concediu fără plată cu protejarea locului de muncă până la 30 de zile. După acea lună, compania nu a hotărât încă ce se va întâmpla cu locul de muncă al salariatului american.

„Sănătatea şi siguranţa forţei noastre de muncă rămân prioritatea noastră”

Trebuie menționat faptul că Ford Motor a fost reticent în privința injectării. Această decizie a fost luată în momentul în care Administraţia pentru Securitate şi Sănătate Ocupaţională a emis o nouă regulă prin care se impune întreprinderilor, care acoperă aproximativ două treimi din forţa de muncă a sectorului privat, să aplice obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19.

„Sănătatea şi siguranţa forţei noastre de muncă rămân prioritatea noastră principală şi am fost foarte încurajaţi de sprijinul angajaţilor noştri pentru a ne conforma protocoalelor, inclusiv a celor peste 84% dintre angajaţii salariaţi din SUA care sunt deja vaccinaţi. Pe măsură ce continuăm să punem în aplicare măsuri pentru a ne proteja echipa, Ford va cere acum ca majoritatea angajaţilor salariaţi din SUA să fie vaccinaţi complet împotriva COVID-19 până pe 8 decembrie, ceea ce se aliniază, de asemenea, la liniile directoare ale guvernului SUA referitoare la contractorii federali”, a spus Monique Brentley.