Fostul premier Sorin Grindeanu, în prezent vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, a vorbit despre subiectul care a ţinut prima pagină a ziarelor în ultimele zile: posibila fraudare a alegerilor din Capitală.

El spune că ancheta va trebui să aibă loc fără presiuni din partea politicienilor. Pe de altă parte, candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei, Gabriela Firea, împreună cu avocaţii săi, va anunţa foarte curând ce decizie a luat privind o eventuală contestare a alegerilor.

“Eu cred că ancheta trebuie să se desfășoare fără nicio presiune politică. Există o suspiciune din partea fiecărui român, după ce au văzut imaginile de aseară. Românii trebuie să aibă certitudinea că votul lor a fost numărat corect. De asemenea, domnul Tudorache a făcut o sesizare la BEC pentru situația de la Sectorul 1.

În momentul în care am văzut, în plus față de datele pe care le aveam ieri, am văzut și imaginile de aseară, există suspiciuni privind votul de la Capitală. Doamna Firea, împreună cu avocații se vor consulta și în cel mai scurt timp vă vor anunța ce decizie au luat”, a declarat Grindeanu.

“Nu înțeleg de ce opun unii, apăruți din spuma mării, renumărării voturilor”

Vicepreşedintele PSD adaugă că suspiciunile privind procesul electoral sunt foarte mari în acest moment şi ele trebuie înlăturate, fiind “un demers necesar pentru sănătatea democrației”. Sorin Grindeanu subliniază că au existat discuţii la nivel politic în PSD privind cea mai buna modalitate de a acţiona în continuare, însă totul trebuie acum pregătit de avocaţi.

“Există suspiciuni foarte, foarte mari și aceste semne de întrebare privitoare la procesul electoral din București trebuie înlăturare, este un demers necesar pentru sănătatea democrației din României. Nu înțeleg de ce opun unii, apăruți din spuma mării, renumărării voturilor, asta chiar nu înțeleg.

Au fost discuții împreună cu avocații și în momentul în care pregătești o anumită acțiune trebuie să ai toate datele. Noi am avut o discuție la nivel politic, dar acțiunea trebuie pregătită de avocați”, a explicat Sorin Grindeanu, transmite RomâniaTV.

Liderii PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, au avut, joi dimineață, o discuție cu primarii de sector din PSD, care au candidat și la alegerile locale de duminică și cu Gabriela Firea, candidatul partidului la Primăria Capitalei. Surse apropiate discuțiilor susțin că nu s-a luat o decizie în privința unei solicitări de anulare a alegerilor pentru Primăria București, după ce Firea a acuzat fraude electorale și a cerut, pe Facebook, reluarea alegerilor.

Sursă foto: INQUAM/Alexandru Bușca