Un fost premier aruncă bomba! El avertizează că sute de mii de români sunt în pericol să ia COVID-19. Cel care face această afirmație este liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit celor afirmate de acesta, mijloacele de transport în comun din Bucureşti sutn dezinfectate o singură dată pe zi. Totul s-ar întâmpla noaptea, când acestea ajung în depou. Fostul premier atrage atenția că acest lucru se petrece deși sute de persoane circulă zilnic cu autobuze, tramvaie sau troleibuze.

„De câte ori pe zi credeți că se dezinfectează un autobuz, troleibuz sau tramvai în București? Unul în care în fiecare zi urcă sute de persoane, care ating scaune, bare de susținere etc. O singură dată, noaptea când ajunge în depou sau garaj!”, a scris preşedintele ALDE pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier a susținut că dacă nu se găsesc soluţii în acest sens, numărul infectărilor cu coronavirus va creşte considerabil.

„Chiar nu există soluții ca la capăt de linie, după fiecare cursă, să se folosească un nebulizator sau un sistem de dezinfectat? Este necesar să plimbăm virusul prin tot orașul o zi întreagă? În condițiile astea este de așteptat ca infectările să ajungă la cifre de neimaginat”, a mai scris Tăriceanu.

Trebuie spus că situația în România nu este deloc îmbucurătoare din perspectiva infectărilor cu COVID-19.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat vineri 1.527 cazuri noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 48 de decese ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. În prezent, 447 pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi la ATI. Este cel mai mic număr de pacienţi de la Terapie Intensivă din 7 august, când au fost anunţaţi 446 pacienţi în stare gravă. Mai mult, oficialii anunţă că de la începutul pandemiei până în prezent 88.235 de pacienți au fost declarați vindecați, reprezentând peste 80% din numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România.

Până astăzi, 18 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 110.217 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).