Toate cele nouă persoane aflate la bordul unui elicopter al securităţii civile nipone care s-a prăbuşit vineri într-o zonă muntoasă din Japonia au decedat, au confirmat autorităţile nipone sâmbătă, potrivit agenţiei de presă Kyodo, citată de Agerpres. Primul bilanţ de doi morţi a fost revizuit în creştere în această dimineață. 

Autorităţile japoneze anunţaseră vineri decesul a două persoane imediat după prăbuşirea elicopterului într-o zonă montană din estul ţării. 

Corpurile altor şapte au fost descoperite la locul prăbuşirii aparatului, când operaţiunile de căutare au fost reluate sâmbătă dimineaţa, în cadrul lor fiind mobilizaţi 160 de poliţişti, militari şi salvatori. Echipajul elicopterului avea misiunea să inspecteze un traseu de drumeţii în munţi, potrivit sursei citată de Agerpres. 

Victimele sunt pilotul, mecanicul, un reprezentant al prefecturii, pompieri şi pasageri. Cauza accidentului, survenit în prefectura Gunma, nu este deocamdată cunoscută. Condiţiile meteorologice nu sunt luate în considerare, întrucât vântul nu era suficient de puternic pentru a provoca accidentul, deşi era înnorat. 

Elicopterul era exploatat din 1997 şi avea la activ 7.000 de ore de zbor, urmând să fie scos din serviciu în 2020, potrivit agenţiei de presă Belga. (Sursa: Agerpres)