Potrivit unui comunicat al casei de licitaţii, diamantul In the Pink a fost certificat de Institutul American de Gemologie în categoria Fancy Vivid Pink.

Diamantele roz sunt clasificate în 5 nuanţe, în funcţie de intensitatea lor, iar Fancy vivid este nuanţa cea mai intensă.

Diamantul In the Pink este o piatră rarisimă, în condiţiile în care, în ultimii 250 de ani, doar trei diamante roz de peste 10 de carate în nuanţa Fancy vivid au fost scoase la licitaţie, potrivit Christie's.

Piatra – montată într-un inel şi înconjurată de două rânduri de diamante mici albe – îşi datorează, de asemenea, valoarea faptului că aparţine tipului Ila, o categorie extrem de rară şi căutată, în care intră mai puţin de 2% dintre diamantele clasificate din lume.

Recordul mondial pentru un diamant vândut la licitaţie este deţinut din noiembrie 2010 de Graff Pink, un diamant roz de 24,78 carate, clasificat în categoria Fancy Intense Pink, care a fost la vândut la licitaţie de către Sotheby's la Geneva pentru suma de aproximativ 41 de milioane de euro.AGERPRES