Radu Banciu a lansat un atac extrem de dur la adresa liderului PSD, despre care susține că ar pierde dacă ar candida la prezidențiale.

„S-a văzut cum se votează la prezidenţiale în România, nu te duci tu ca şi Călin Popescu Tăriceanu, stai că nu suntem în Nauru. Dacă ar avea loc alegeri în Nauru, acolo aş mai zice, nu ne aude nimeni şi putem face ce vrem. Aici suntem în Europa, nu avem cum să îl votăm pe Călin Popescu Tăriceanu la prezidenţiale când el lua 5% acum patru ani. Dar ce a făcut Tăriceanu să ajungă la 50%? Nu a făcut nimic, l-a susţinut pe Liviu Dragnea. Credeţi că e destul? Bă, dar cât de tâmpiţi sunt!

Şi Dragnea la fel! A zis azi că cică îi e frică domnului Iohannis să nu candidez. Unde să candidezi, bă baiatule? Nu ai nicio şansă, bă tată, te bate ăsta cum ne-a bătut Iliescu în ’90. Sunt jucate dinainte cu asemenea specimene. Din punctul ăsta de vedere va fi senzaţional finalul de an. Întrucât niciodată nu au existat asemenea discrepanţe. Iohannis nu are nimic de făcut, să nu facă greşeli diplomatice ordinare. Dar, încă odată, românul e şi nepriceput şi prost şi uită şi repete. Deci grijile sunt destul de mici”, a comentat Radu Banciu.

Dragnea a declarat, joi, la Antena 3 că nu îi este frică să candideze împotriva lui Klaus Iohannis.

„Am fost întrebat și eu dacă candidez, dacă nu candidez (la alegerile prezidențiale – n.r.). Am spus, vorbim după europarlamentare. Indeiferent ce spun eu, Iohannis nu scapă de obsesia în ceea ce mă privește. Am devenit obsesia lui și face absolut orice, presează, amenință, activează toate structurile pe care le poate activa ca eu cum necum ori să dispar, ori să nu mai fiu președinte la PSD, ori să fiu băgat în pușcărie, ori să ma evapor. Asta este singura lui obsesie. El crede că, dacă eu nu mai exist, el ia al doilea mandat fără niciun fel de probleme”, a declarat Liviu Dragnea.

„Nu mi-e frică să mă confrunt cu Iohannis. (…) Iohannis nu e greu de bătut, pentru că nu a făcut nimic patru ani și jumătate. Nu a făcut decât rău. Blocaje, blocaje, blocaje” , a mai completat acesta.