Liviu Dragnea a vrut să se lase de politică

Fostul lider PSD Liviu Dragnea i-a oferit un interviu Ancăi Alexandrescu în care a vorbit despre mai multe aspecte ce țin de politică.

Liviu Dragnea a precizat că a vrut să se lase de politică, însă s-a enervat.

De asemenea, fostul președinte al Partidului Social Democrat a criticat și greșelile pe care le-au făcut actualii lideri politici. Acesta a început prin a comenta deciziile făcute de Marcel Ciolacu.

Fostul prim-ministru al României a făcut referire la ezitările în a o nominaliza pe Gabriela Firea la PMB. În plus, acesta a comentat și retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru primarul Capitalei.

”Domnu Ciolacu a făcut câteva greșeli. Prima greșeală nu a făcut-o singur, a făcut-o cu PNL cu tot. Prima greșeală pe care au făcut-o a fost când au nominalizat-o pe acea doamnă prima pe listă la europarlamentare.

(…) După care au luat un pumn în cap (…)”, spune fostul lider PSD.

După părerea lui, candidatura a fost impusă de către Klaus Iohannis, însă au intervenit cei de la Bruxelles care s-au împotrivit. Împotrivirea Bruxelles-ului este motivul pentru care Ramona Chiriac s-a retras din cursă.

În plus, acesta a fost ironic cu privire la cei care se află acum în fruntea listei pentru europarlamentare. Este vorba despre Rareș Bogdan și Mihai Tudose.

A doua greșeală a lui Ciolacu

Cea de-a doua greșeală a lui Marcel Ciolacu a fost că nu a dorit să o pună pe Gabriela Firea candidatul PSD-ului. În context, el spune că ea ar fi avut șanse serioase.

Liviu Dragnea spune că Gabriela Firea are în continuare șanse la PMB, doar că sunt mult mai mici.

Nu în ultimul rând, el spune că cea de-a treia greșeală a actualului premier este retragerea lui Cătălin Cîrstoiu. Acesta spune că, dacă ar fi fost în locul lui Ciolacu, nu ar fi făcut acest pas.

El spune că nu ar fi făcut acest lucru din două motive. În primul rând, numirea lui a fost una asumată. Liviu Dragnea spune că Cătălin Cîrstoiu a fost lăsat de unul singur și că nu a fost apărat deloc.

De asemenea, acesta este de părere că PNL și PSD nu știau de problemele de incompatibilitate ale lui Cătălin Cîrstoiu.