Este vorba despre Omar Elabdellaoui, fotbalistul norvegian al echipei Galatasaray Istanbul. Acesta riscă să orbească după ce o petardă i-a explodat în mână în noaptea de Revelion, transmite presa internaţională.

Omar Elabdellaoui a fost internat cu arsuri în zona feţei, a ochilor şi a mâinilor.

Galatasaray a dezminţit că jucătorul ar fi în pericol de moarte

„Omar a primit primul ajutor după nefericitul accident. Doar după un examen mai amănunţit va fi clar cât de grave sunt problemele sale la ochi. Acum este pe deplin conştient şi nu este în pericol de moarte”, transmite Galatasaray.

Unul dintre oficialii lui Galatasaray, Abdurrahim Albayrak, a declarat: „Ochii lui Omar vor fi spălaţi, îngrijiţi, şi doar după aceea situaţia lui va fi mai clară. Clubul va face tot posibilul pentru ca jucătorul să se recupereze pe deplin.”

Zeci de mii de români verificați în noaptea de Revelion

Polițiștii au fost prezenți la datorie în noaptea de Revelion pentru a verifica, în mod special, dacă măsurile de protecție sanitară sunt respectate. În ultima zi a anului, aceștia au aplicat aproape 7.000 de amenzi, dintre care peste 3.100 au fost numai pentru nerespectarea regulilor în contextul epidemiologic actual.

În ultimele 24 de ore, 24.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, precum și peste 2.300 de polițiști locali, au fost mobilizați la nivel național pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență. Efectivele angrenate au intervenit la peste 4.400 de evenimente în ultima zi a anului 2020, au constatat 909 infracțiuni și au aplicat aproximativ 6.900 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.192.604 lei.

Acțiunile personalului MAI au vizat prevenirea riscurilor și a faptelor antisociale, precum și combaterea unor infracțiuni grave și acordarea de sprijin cetățenilor aflați în situații de pericol.

În noaptea de Revelion, la numărul unic de urgență 112 au fost sesizate 3.598 de evenimente care au necesitat intervenția structurilor MAI.

Dintre acestea, 1.242 au vizat situații de urgență sau acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD. În ultimele 24 de ore, polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră au fost sesizați cu privire la 909 posibile infracțiuni, 243 de autori fiind prinși în flagrant. În plus, au fost depistați 7 urmăriți național sau internațional.

Pentru monitorizarea traficului rutier, polițiștii au acționat cu 286 aparate radar pentru prevenirea accidentelor grave. În urma abaterilor constatate, au fost suspendate 219 permise de conducere și 57 certificate de înmatriculare.