Așadar, Hernan Lopez, un fost responsabil al grupului de televiziune 21th Century Fox, a fost găsit vinovat pentru fraudă, spălare de bani şi dare de mită către conducători FIFA şi ai Confederaţiei de fotbal din America de Sud (CONMEBOL).

De asemenea, o societate de marketing argentiniană, Full Play, a fost declarată vinovată pentru aceleaşi capete de acuzare, dar considerată persoană morală corupătoare a unor responsabili ai Confederaţiei de fotbal din American de Nord, Centrală şi Caraibelor (CONCACAF), conform unui comunicat al justiţiei americane, preluat de afp.com

Procurorul federal din Brooklyn spune că verdictul este o victorie pentru justiţie

Conform actului de acuzare, era vorba de obţinerea unor drepturi de transmisie televizată pentru Copa Libertadores şi a unor meciuri, amicale şi de calificare ale echipelor naţionale din CONCACAF pentru competiţii internaţionale.

„Verdictul de astăzi este o victorie pentru justiţie şi fanii fotbalului din lumea întreagă. Acuzaţii au trişat corupând responsabili ai fotbalului, acţionând pentru propriile lor interese mai degrabă decât pentru cele mai bune interese ale sportului”, a transmis procurorul federal din Brooklyn, Breon Peace.

În cursul dezbaterilor, omul de afaceri argentinian Alejandro Burzaco a depus mărturie în calitate de martor, după ce pledase vinovat pentru corupţie în cadrul scandalului FIFAgate izbucnit în 2015 sub mandatul lui Sepp Blatter.

Acesta l-a acuzat pe Lopez şi pe colegul său de la 21th Century Fox, Carlos Martinez, că ar fi plătit între 30 şi 32 milioane dolari sub formă de mită. În schimb, Martinez a fost achitat, a precizat joi seara un purtător de cuvânt al tribunalului din Brooklyn.

Lopez riscă să fie condamnat la 40 ani de închisoare şi la o amendă de mai multe milioane de dolari

Lopez riscă, în schimb, să fie condamnat la o dată ulterioară la 40 ani de închisoare şi la o amendă de mai multe milioane de dolari, conform tribunalului din Brooklyn. Mai mult, Full Play riscă o amendă de mai multe milioane de dolari.

Amintim că Burzaco afirmase în luna ianuarie, în faţa instanţei, că mita s-a ridicat la 60 de milioane de dolari, dar FIFAgate, care a izbucnit în 2015, a dus la întreruperea acestor plăţi.