Medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Instititul Matei Balş din Capitală, s-a vaccinat împotriva COVID, alături de alte 1.000 de cadre medicale din aceeaşi instituţie.

El a declarat că, după 24 de ore, toţi se simt bine.

”Reacţiile adverse sunt foarte rare”

Astfel, din cele 1.000 cadre medicale vaccinate anti-COVID la Institutul Matei Balş, nu au fost reacţii adverse după prima zi de la administrarea serului, a spus medicul.

Potrivit dr. Adrian Marinescu, totul a decurs conform planului, iar specialistul din linia întâi a vorbit şi despre cazul său.

„Din fericire, nu au existat (reacţii adverse – n.r.). Cei mai mulţi nu au avut nici acea jenă la locul de injectare. Asta înseamnă, pe de o parte, că asistentele care au făcut vaccinul au avut mână de aur, şi nu au existat aceste probleme, dar se ştie şi că reacţiile adverse sunt foarte rare.

Totul s-a desfăşurat fără probleme şi vă pot da şi exemplul meu. A fost totul mai mult decât în regulă, mă simt bine, nu am niciun simptom nici măcar la 24 de ore după vaccin”, a declarat dr. Adrian Marinescu, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

”Temerile vor fi spulberate”

În ce priveşte vaccinarea împotriva Sars Co-V 2, medicul este optimist în ce priveşte opţiunile oamenilor.

„Procentul celor care nu se va vaccina va fi extrem de mic, în rest nu cred că vor fi reticenţe. E puterea exemplului, informaţiile care vin de la o zi la alta vor face ca temerile să fie spulberate”, a adăugat medicul Marinescu.

Potrivit GCS, dozele de vaccin din prima tranşă – cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare – au fost alocate în funcţie de necesarul solicitat de fiecare dintre cele 10 spitale.

Campania de vaccinare se va desfășura în trei etape, iar prima dintre ele este destinată imunizării personalului medical, cel mai expus în fața pandemiei de coronavirus.

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin.