Lovitură cruntă pentru Portugalia, în plină pandemie de coronavirus. S-au descoperit primele cazuri de contaminare cu noua tulpină de coronavirus. Acestea au fost detectate în Madeira. Anunţul a fost făcut duminică de către autorităţile sanitare din această insulă portugheză, relatează AFP.

Noua tulpină de Covid, în Portugalia

„Prezenţa noii tulpini britanice a virusului a fost confirmată în Madeira”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciului regional de sănătate şi protecţie civilă din această regiune autonomă, fără a preciza numărul de cazuri.

Aceste cazuri se referă la ”persoane care au sosit recent în Madeira din Regatul Unit”, au declarat autorităţile sanitare din insulă, potrivit unui comunicat.

Europa, afectată de noua tulpină de Covid

Alte câteva ţări au anunţat deja cazuri confirmate ale tulpinii britanice a coronavirusului, precum Italia, Suedia, Spania, Japonia, Franţa, Germania, Danemarca sau chiar Canada.

Portugalia a suspendat până la sfârşitul anului sosirile de pasageri din Regatul Unit, cu excepţia cetăţenilor portughezi sau a oricărei persoane care locuieşte în Portugalia.

La fel ca mai multe state din Uniunea Europeană, Portugalia a demarat duminică vaccinarea împotriva coronavirusului, începând cu personalul medical, anunță Agerpres.