Printre cadrele medicale din România care s-au vaccinat deja împotriva COVID-19 se află şi o persoană pe care mulţi români o cunosc mai degrabă din postura de cântăreţ: este vorba despre Alex Vasilache, solistul trupei Jukebox.

Artistul este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală, iar în prezent este medic rezident la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală. El a povestit cum s-a simţit după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, dar şi cum a luat decizia de a se imuniza. În plus, Alex Vasilache afirmă că românii se vor întoarce la viaţa dinainte de pandemie atunci când gradul de vaccinare al populaţie se va apropia de 80%.

“O înţepătură ca la albinuţe, cum le spunem la copii”

“Sunt un pic obosit că m-am trezit foarte devreme astăzi. Sunt de la 5 în picioare. Experienţa nu este diferită faţă de orice alt vaccin pe care majoritatea populaţiei din România l-a făcut, având în vedere că noi suntem o ţară în care schema de vaccinare obligatorie este destul de bogată. Şi atunci, cine şi-a făcut măcar un vaccin gripal sau împotriva hepatitei B, sigur ştiu despre ce e vorba.

O înţepătură ca la albinuţe, cum le spunem la copii. După aia s-ar putea înroşi la locul acela sau să te jeneze un pic sau să te simţi un pic mai moleşit a doua zi, dar nimeni din cei care îi cunosc, îmi sunt colegi sau care s-au vaccinat nu au avut aşa ceva.

Decizia de vaccinare este una personală. Am prin natura faptului că sunt rezident de Boli infecţioase, am beneficiu de a avea acces la informaţii de primă mână, de la profesorii noştri de boli infecţioase. Cu toţii susţin că una din şansele de a ieşi din pandemia asta, de a ne recăpăta vieţile de dinainte este ca aproximativ 80% din populaţie să fie vaccinată”, a explicat Alex Vasilache.

A fost şi el acuzat că ar fi fost plătit să se vaccineze

Într-un mesaj postat miercuri pe pagina sa de socializare, cântăreţul se plânge că Facebook i-a şters poza în care îşi arăta adeverinţa de vaccinare, din cauză că se putea vedea acolo şi seria sa de buletin.

“Cel mai mult îmi pare rău pentru mesajele de la voi: atât cele de bine cât şi alea cu “te-au plătit”. Până data viitoare, aveti grijă de voi şi de ai voştri şi, mai ales, fiţi blânzi şi toleranţi unii cu ceilalţi”, scrie Alex Vasilache în mesajul său.