Un călugăr erou a salvat mii de germani de la inundații. Numărul victimelor a ajuns la 180 în acest moment în Germania.

Guvernul Angelei Merkel a deblocat miercuri un prim ajutor de urgenţă pentru a-i sprijini pe sinistraţi.

Un călugăr erou a salvat mii de germani de la inundații. Clopotul medieval, cel mai bun sistem de avertizare

Un călugăr a folosit un clopot medieval pentru a avertiza locuitorii dintr-o localitate germană asupra inundațiilor iminente după ce sistemele moderne de alertare au eșuat.

Mai multe ziare locale germane au scris că sistemul de alertare a locuitorilor a eșuat pe 14 iulie în localitatea Beyenburg din apropierea Wuppertal.

Ziarul Wuppertaler Rundschau a descris ce a urmat: fratele Dirk, un membru al Ordinului Crucii din abația Steinhaus din Beyenburg a tras de Sturmglocke, un clopot de furtună, pentru a-i alerta pe cei aproximativ 3.000 de locuitori.

Publicația notează că „numeroși rezidenți” au auzit clopotul sunând și s-au adăpostit, potrivit hotnews.ro.

The Church Times afirmă că clopotul respectiv face parte din abație ca sistem de avertizare timpurie încă din Evul Mediu.

Beyenburg a fost una dintre localitățile puternic afectate de inundațiile devastatoare ce au afectat Germania la jumătatea lunii iulie și se crede că acțiunea fratelui Dirk a salvat vieți.

Bilanțul total al deceselor cauzate de inundații în Germania a crescut la 180 de persoane, în timp ce alte 150 încă erau date dispărute sâmbătă.

Cea mai mare catastrofă naturală din ultimele decenii în Germania

În regiunea Renania-Palatinat, cea mai afectată de dezastru, „numărul morţilor este de 132 şi sunt 766 de răniţi”, a anunţat poliţia din Koblenz.

De asemenea, 149 de persoane sunt căutate încă. În Renania de Nord-Westfalia, ultimul bilanţ arată 49 de persoane decedate. În Germania sunt anunţate din nou ploi în acest weekend.

Guvernul Angelei Merkel a deblocat miercuri un prim ajutor de urgenţă de mai multe sute de milioane de euro pentru a-i sprijini pe sinistraţii inundaţiilor grave din vestul Germaniei, unde reconstrucţia se anunţă lungă şi costisitoare.

Aceste inundaţii, cea mai mare catastrofă naturală din ultimele decenii în Germania, au cauzat moartea a 180 de persoane în ţară, dar numărul victimelor se aşteaptă să crească, a estimat Sabine Lackmer, vice-preşedinta Agenţiei Federale Germane de Ajutor Tehnic (THW), puţin încrezătoare să mai găsească supravieţuitori la aproape o săptămână de la inundaţii.

„În prezent, încă mai căutăm persoane dispărute, curăţăm drumurile sau pompăm apa din beciuri”, a declarat ea pentru Redaktions Netzwerk Deutschland.

„Cu toate acestea, din păcate, este foarte probabil să nu mai putem salva” supravieţuitori, a adăugat ea.

Sursa foto: The Guardian.