Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, convoiul a plecat la ora 9,30 de la ISU, acţiunea fiind coordonată de Ministerul Afacerilor Interne.

Un autocar al Ministerului Afacerilor Interne s-a deplasat la Constanţa în cursul nopţii de sâmbătă în vederea pregătirii operaţiunii de aducere a cetăţenilor români aflaţi în staţiunea bulgară Albena.

Convoiul este însoţit de o echipă consulară din cadrul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe care are în dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul cărora se pot elibera documente de călătorie la faţa locului, se precizează într-un comunicat al Centrului Operaţional de Comandă al Guvernului.

Echipa mobilă consulară se va alătura echipei create la nivelul misiunii diplomatice în vederea asigurării asistenţei şi protecţiei consulare în astfel de situaţii.

Potrivit sursei citate, din situaţia transmisă de reprezentanţii misiunii diplomatice aflaţi la faţa locului, în urma solicitărilor turiştilor români, vor fi aduse în ţară 29 de persoane şi 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme 3 vor rămâne în Constanţa şi 5 vor fi transportate până la Bucureşti.

De asemenea, din datele comunicate de reprezentanţii misiunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii situaţiei la normalitate, o parte din turiştii români au optat să-şi continue sejurul în staţiune.

Începând de sâmbătă, de la ora 16,30, şi până duminică dimineaţa la ora 10,00, prin Punctele de Trecere a Frontierei, au tranzitat 73 de autoturisme cu 244 persoane care s-au întors din staţiunea Albena.