Un ATM din statul american Louisiana a reusit sa dea bancii care il detine o „gaura” de 7.000 de dolari in mai putin de o luna. ATM-ul cu pricina, din proprie initiativa a inceput sa confunde bancnotele de 5$ cu cele de 20$ si sa faca fericiti mai multi americani care au avut inspiratia sa scoata cash de la o benzinarie unde aparatul era amplasat.

Pana in prezent, politia cauta 26 cetateni, care au datele inregistrate in softul ATM-ului si le poate fi gasita foarte usor urma. Ceea ce au facut cei 26 este considerata o infractiune, intrucat trebuia anuntata banca de „naravul” aparatului, fara a se insusi banii „extra”. Cu toate acestea, este dificil de demonstrat in instanta ca posesorii de card care au retras suma si-au dat seama pe loc ca fac obiectul unei infractiuni, mai ales ca un astfel de caz nu este prevazut in instructiunile afisate la vedere pe carcasa exterioara a ATM-ului. 

Proprietara benzinariei unde era amplasat ATM-ul a scos aparatul din priza, dupa ce a auzit o conversatie intre mai multi clienti, bucurosi ca au dat de o comoara, insa aparatul a fost reintrodus, misterios, din nou in circuit. Ulterior, a fost anuntata politia locala si banca-proprietar al aparatului.

Sursa: msnbc