România este lovită cu putere de pandemia de coronavirus. Deşi ne aflăm în plină campanie naţională de vaccinare, avem parte de mii de cazuri noi zilnice de infectare.

Iohannis, făcut praf de către Marius Tucă

Spitalele abia mai fac faţă, iar Terapiile Intensive sunt pur şi simplu sufocate de pacienţii cu forme grave de COVID-19. În consecinţă, autorităţile au luat măsuri dure de restricţie. Acestea nu sunt însă pe placul tuturor. Jurnalistul Marius Tucă îl face praf pur şi simplu pe preşedintele Klaus Iohannis, dar şi pe cei din Guvern.

În noaptea de 28 spre 29 martie, mai mulţi români au ieșit să demonstreze împotriva restricțiilor impuse. Într-o postare pe o reţea de socializare, Marius Tucă face praf autorităţile. Îl loveşte dur pe preşedintele Klaus Iohannis şi spune că pentru a speria populaţia Guvernul mai avea puţin şi scotea tancurile pe stradă.

“Ultimele luni de când s-a instalat Guvernul Cîțu au fost cele care au umplut paharul: restricții peste restricții, măsuri luate de la cel mai înalt nivel după ureche, folosirea amenzilor și a poliției cu un dispreț de care România nu a avut niciodată parte, cu o guvernare de o aroganță nesfârșită, România părea să fie scufundată în carantină, izolare și întuneric.

Ultimele zile de când nefericiții Vlad Voiculescu, Florin Cîțu, Bode și Arafat au anunțat noile restricții au transformat România în stat polițienesc: peste tot polițiști, jandarmi trimiși să controleze, să amendeze, să aresteze, să închidă.

Ultimele zile în care girofarurile aprinse învârtindu-se te agresau la fiecare colț de stradă, în toată această atmosferă a unui stat polițienesc mai lipsea ca regimul Iohannis să scoată tancurile în stradă.

Gata, ajunge: mămăliga stă să explodeze când nimeni nu se mai aștepta la asta, în miezul unei nopți de duminică, în noaptea de 28 spre 29 martie anul de grație, de pandemie 2021″, a scris Tucă pe o reţea de socializare.

Sursa foto INQUAM / George Calin