Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită electorală la Bacău, a continuat șirul ironiilor la adresa contra-candidatei sale, Viorica Dăncilă.

Întrebat de un reporter în legătură cu acuzele aduse de Viorica Dăncilă, care a spus că actualul președinte nu a făcut nimic pentru intrarea României în spațiul Schengen, Iohannis a răspuns în aceeași cheie ironică cu care a obișnuit până acum opinia publică, atunci când a fost vorba de contra-candidata din partea PSD.

”Dat fiind modul în care s-a comportat în politica externă, eu nu cred că doamna Dăncilă a înțeles mare lucru”, a spus Klaus Iohannis. El a adăugat că aderarea la spațiul Schengen rămâne o prioritate pentru el, care are mult mai multe șanse să se împlinească dacă România va avea președinte și guvern care să facă partea din familia Popularilor europeni.

În plus, Klaus Iohannis a reiterat faptul că nu dorește să participe la o dezbatere elctorală cu Viorica Dăncilă, ci preferă întâlnirile cu simpatizanții PNL.

”Pe contracandidată o las să-și facă singură campanie. Eu am spus din capul locului că în această campanie vreau să întâlnesc cât mai mulți oameni și chiar am reușit. Astfel de campanii sunt foarte bune pentru că reușești să ajungi direct la cetățeni”, a declarat Klaus Iohannis, la Bacău.

El s-a arătat bucuros că a reușit să îi convingă pe moldoveni că există și altă variantă decât PSD și a arătat că speră ca, în turul doi, să aibă câștig de cauză și în singurul județ din Moldova în care învingătoare a ieșit în primul tur Viorica Dăncilă.