Klaus Iohannis avea programată o întâlnire cu premierul britanic, Theres May. Aceasta a anulat-o, însă fără să dea măcar o minimă explicație diplomată. Ea a ales să continue ședința pe care o avea cu membrii cabinetului său în care subiectul principal era textul acordului pentru Brexit.

Se pare că inițial aceasta ar fi crezut că trebuie să aibă o întrevedere cu un oficial finlandez, românii neintrând pe agenda sa.

Jurnalistul Mihai Gâdea nu a ezistat să șteargă pe jos cu Klaus Iohannis  la începutul ediției de miercuri a emisiunii „Sinteza zilei”, difuzată pe Antena 3.

„Ceea ce s-a întâmplat este un unicat – așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată într-o vizită pe care președintele nostru o anunțase de stat, probabil ușor exagerat pentru că situația în care făcea acea vizită era una neplăcută pentru domnia sa. Aflat la Cotroceni, în dialog cu jurnaliștii și întrebat dacă soția domniei sale va merge la audieri la Parchetul General, domnul Klaus Iohannis a spus ‘nu, vom fi în Anglia, într-o vizită de stat’. (…).

Vizita aceasta de stat s-a transformat într-un fiasco, pentru că primul-ministru al Regatului Unit, în ciuda faptului că președintele României se afla la Londra, a anulat vizita. Nu a amânat-o, nu a găsit o altă formulă în care cumva să explice acest lucru – a anulat-o!”, a subliniat Mihai Gâdea.